Καλά νέα για όλους τους πολίτες και αλλοδαπούς στην Ελλάδα και έκτακτα νέα για όλους τους κατόχους άδειας οδήγησης και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων… Μια καλή απόφαση.

0

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα καλά νέα για όλους τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους πολίτες του εξωτερικού που διαθέτουν αυτοκίνητο και άδεια οδήγησης και αναμένει ότι τα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων στην Ελλάδα θα αλλάξουν.

Αυτό θα μπορούσε επίσης να συμβεί σε μια παρόμοια εξέλιξη αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ανοίξει ένα νέο τεχνολογικό κέντρο στη Λευκωσία. Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Volvo Cars, θα είναι σημαντικό κέντρο ανάπτυξης λογισμικού και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου να γίνει μια ηλεκτρική μάρκα. δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δήλωσε ότι το τεχνολογικό κέντρο θα φέρει την πλήρη ευθύνη για την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων λειτουργιών για τα νέα οχήματα της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, οι μηχανικοί της Volvo με έδρα τη Λευκωσία θα συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια δεξαμενή ταλέντων για να επιταχύνουν την καινοτομία της εταιρείας μέσω της ανάπτυξης λογισμικού σε βασικούς τομείς της Volvo Cars, από τη βασική τεχνολογία ασφάλειας έως την αλγοριθμική υποστήριξη και την αυτόνομη οδήγηση.

Άλλες τεχνικές προκλήσεις περιλαμβάνουν την υποστήριξη της ανάπτυξης δυνατοτήτων επόμενης γενιάς και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων πακέτων ανάλυσης δεδομένων.

Η εταιρεία ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο τεχνολογικό κέντρο φέτος που θα περιλαμβάνει περίπου 120 μηχανικούς.

Ο στόχος ήταν να φιλοξενηθούν από 500 έως 600 άτομα στο Βερολίνο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

Η Fiat επανασχεδίασε το Panda και το Punto: το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση

Η Fiat, συνώνυμο της καινοτομίας και της κομψότητας, υφίσταται μια ρηξικέλευθη μεταμόρφωση. Φέτος σηματοδοτεί μια κρίσιμη αλλαγή για τον γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς επανακυκλοφόρησε δύο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του, το Panda και το Punto, ως πλήρως ηλεκτρικά οχήματα. Η Fiat ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή βιώσιμης κινητικότητας με το φιλόδοξο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης Stellantis στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Fiat μετατρέπεται σε panda

Το δημοφιλές Panda κυκλοφόρησε στην τρίτη του γενιά το 2011 και έχει υποστεί μερικές εντυπωσιακές αλλαγές. Η Fiat μεταμορφώνει το δημοφιλές μοντέλο, που βασίστηκε αρχικά στο Fiat 500, σε ένα μεγαλύτερο, πιο ισχυρό όχημα σχεδιασμένο να ανταγωνίζεται τη γερασμένη κατηγορία SUV της ηπείρου.

Πλατφόρμα και λεπτομέρειες παραγωγής

Το επερχόμενο Fiat Panda EV θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Jeep Avenger που ανακοινώθηκε πρόσφατα και θα μοιράζεται γραμμές παραγωγής με το ομόλογό του Jeep στο εργοστάσιο Stellantis στην Πολωνία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα δύο αυτοκίνητα βασίζονται στην πλατφόρμα eCMP, η οποία είναι γνωστή σε μοντέλα όπως το Opel Corsa e, το Peugeot e-208 και το DS 3 Crossback E-Tens.

Αναβίωση του Fiat Punto

Εν τω μεταξύ, οι φήμες στην αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρουν την επιστροφή του Fiat Punto, ενός μοντέλου που αποχαιρέτησε το 2018. Σύμφωνα με φήμες, η Fiat θέλει να αναβιώσει το Punto ως αυτόνομο προϊόν της κατηγορίας Β, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία της μάρκας να διαφοροποιήσει τη γκάμα της … Ακόμη. …αγνοήθηκε επί Ποντ. Αυτοκίνητα Fiat Chrysler.

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου Στελλάντης Κάρλος Ταβάρες

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, αποκάλυψε δύο μυστηριώδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα Fiat σε μια τηλεδιάσκεψη χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των μοντέλων. Αυτή η εικασία ευθυγραμμίζεται με προηγούμενες αναφορές και υποδηλώνει ότι τα Panda και Punto θα ηγηθούν αυτής της νέας γενιάς και θα βασιστούν στην επιτυχία του εμβληματικού Fiat 500.

Η Stellantis επεκτείνεται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

Με στόχο τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, η Stellantis στοχεύει να επεκτείνει την τρέχουσα γκάμα από 22 μοντέλα σε 30 μοντέλα μέχρι το τέλος του έτους και σε 42 μοντέλα έως το 2024. Αυτή η φιλόδοξη αναπτυξιακή πολιτική αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ώθηση προς πιο οικολογικά οχήματα στο μέλλον.

Βαθμός

Σε έναν κόσμο όπου τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, η τολμηρή κίνηση της Fiat να επανασχεδιάσει το Panda και να αναβιώσει το Punto υπογραμμίζει τη δέσμευση της μάρκας για βιώσιμη καινοτομία. Μεταμορφώνοντας αυτά τα εμβληματικά μοντέλα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Fiat τοποθετείται ως πρωτοπόρος στον επαναπροσδιορισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Ford επικεντρώνεται στον εξηλεκτρισμό του ευρωπαϊκού στόλου της και σχεδιάζει να πουλά οχήματα με μπαταρίες στην ήπειρο έως το τέλος του 2020. Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή η στρατηγική παίζει σημαντικό ρόλο στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και την τοποθετεί ως βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.

Ανακοίνωσαν μια συνεργασία με την LG Energy Solutions για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών στην Τουρκία. Το εργοστάσιο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια μπαταριών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη και θα κατασκευαστεί σε μια βιομηχανική περιοχή κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Η Ford και οι συνεργάτες της είναι σίγουροι για το έργο και αναμένουν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν φέτος. Η πραγματική παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026. Η Lisa Drake, αντιπρόεδρος της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στη Ford, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να ενισχύσει τα σχέδιά της για ηλεκτρικά οχήματα για να προωθήσει την επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων. Εξήγησε ότι η νέα συνεργασία με την LG Energy Solutions και την Koch Holding δημιουργεί μια ισχυρή βάση για τη μελλοντική επιτυχία των ηλεκτρικών οχημάτων Ford στην Ευρώπη.

Η Τουρκία είναι μια σημαντική ευρωπαϊκή επιχειρηματική τοποθεσία για τη Ford μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την Koc Holdings, η οποία διαχειρίζεται από κοινού το έργο Otosan με τη Ford για περισσότερα από 60 χρόνια.

Η Ford παράγει το όχημα E-Transit τοπικά για την ευρωπαϊκή αγορά από τον Απρίλιο του περασμένου έτους και το εργοστάσιο στο Κοτζαέλι θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής που θα συναρμολογεί ηλεκτρικά φορτηγά μετά το Κάνσας.

Η LG δεν είναι νέος συνεργάτης της Ford, καθώς η εταιρεία προμηθεύει μπαταρίες για τη Mustang Mach-E από το εργοστάσιό της στην Πολωνία για περισσότερα από 10 χρόνια, αποδεικνύοντας τη μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Geely προμηθεύει την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων EMP στην αυστραλιανή εταιρεία Jizeru

ασφαλώς! Τα νέα που παρουσιάζω αφορούν τη συνεργασία μεταξύ του πολωνικού Εθνικού Προγράμματος Ηλεκτρικών Οχημάτων και της κινεζικής Geely Holding Company για την υποστήριξη της πολωνικής εταιρείας Jizera στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely Automobile θα παρέχει στην Electro Mobility Polska (EMP) μια ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία αποτελεί τη βάση του Ομίλου Jizera.

Το Icera αποτελεί σημαντικό μέρος των προσπαθειών της Πολωνίας να προωθήσει τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο να ανταγωνιστεί περιφερειακά στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας χώρες όπως η Τσεχία και η Σλοβακία.

Ο Daniel Donghui Lee, Διευθύνων Σύμβουλος του Geely Holding Group, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Πολωνίας στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και είπε ότι η συμφωνία θα επιταχύνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το έργο Something θα πετυχαίνω. Θα προσφέρει οικονομικές ευκαιρίες για την περιοχή.

Η Isera είναι η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SEA της Geely Automobile. Αυτή η πλατφόρμα περιλαμβάνει τα μηχανικά εξαρτήματα και το λογισμικό που αποτελούν τη βάση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Με το Arrinera Hussarya, η Πολωνία μπήκε στον κόσμο των σούπερ σπορ αυτοκινήτων.

Όσον αφορά τα cool αυτοκίνητα, πολλές χώρες ανταγωνίζονται για να κερδίσουν την αναγνώριση παράγοντας ισχυρά supercars. Η Πολωνία μπήκε σε αυτό το πεδίο με το λανσάρισμα της Alinela Husarya από την Alinela Automotive, η οποία παρουσιάστηκε στο διάσημο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πόζναν.

Με κινητήρα V8 6,2 λίτρων, το Husaria αποδίδει εντυπωσιακούς 650 ίππους. Η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h διαρκεί μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Outrenti, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άμεσο ανταγωνισμό με διάσημα μοντέλα όπως η Ferrari 488 GTB και η Lamborghini Huracan, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από περίπου 200.000 ευρώ.

Η είσοδος στην πολωνική αγορά supercar σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο βιομηχανικό τοπίο της χώρας. Ενώ πολλές χώρες προσπαθούν να κάνουν ένα όνομα για τον εαυτό τους στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Hosaria αντιπροσωπεύει τη φιλόδοξη εισβολή της Πολωνίας σε αυτήν την εξαιρετικά ανταγωνιστική βιομηχανία.

Δύναμη κάτω από την κουκούλα

Η καρδιά του Arrinera Hussarya είναι ο V8 κινητήρας 6,2 λίτρων του, ένα θαύμα μηχανικής που όχι μόνο παράγει εντυπωσιακά 650 ίππους, αλλά και επιταχύνει το αυτοκίνητο σε αξιοσημείωτες ταχύτητες, θέτοντας τις βάσεις για μια συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Τοποθέτηση και τιμολόγηση στην αγορά

Ανταγωνιζόμενος σε μια κατηγορία που κυριαρχείται από καταξιωμένους κολοσσούς, η στρατηγική τιμολόγησης του Husaria το τοποθετεί δίπλα σε αξιοσέβαστους αντίστοιχους όπως η Ferrari 488 GTB και η Lamborghini Huracan. Αυτή η θέση προσφέρει προκλήσεις και ευκαιρίες για να δημιουργήσετε μια θέση στην απαιτητική αγορά supercar.

Προκλήσεις και ευκαιρίες

Η είσοδος σε μια αρένα που ήδη κατοικείται από γνωστά εμπορικά σήματα θέτει προκλήσεις για τον αποκλεισμό. Ωστόσο, η μοναδικότητα του σχεδιασμού, η απόδοση και η ανταγωνιστική τιμολόγηση παρέχουν στη μάρκα την ευκαιρία να αποκτήσει έδαφος και να προσελκύσει ένα συγκεκριμένο τμήμα ενθουσιωδών.

Leave A Reply

Your email address will not be published.